lørdag den 17. december 2011

Slut for denne gang - Næsten - God Jul

I dag har jeg været en tur i haven, for at klippe stauder ned (igen, igen) og nu må det havearbejde vist snart være slut for i år.... MEN hvis vejre holder... må jeg jo nok ud og "rode" lidt i haven:)

Julerose i fuld blomst.

Der er mange planter der allerede er ved at komme op af jorden, hvis vi får en ordentlig gang frost (det håber vi jo ikke på) så er det en god ide at dække, de nye skud, med lidt jord, blade eller hvad man nu har, det er ikke alle planter den tåler frost og slet ikke hvis der ikke er lidt sne til at isolere med. Med risiko for både frost i januar/februar... så dæk småplanterne. Blot en lille service meddelse:)

Julehygge


Chrysantemum - den blomster endnu


Plettet tvetand - blomster endnu


Julegrene
Nu må I alle ha' en rigtig god jul, hvis vi ikke når at skrives ved:)
Det har været et sjovt første år her på bloggen, med mange gode indput, ideer, billeder og hyggelige kommentarer hos hinanden, helt igennem er her en god tone:)
Nogle af jer har jeg jo allerede mødt IRL, hvilket har været Super hyggeligt, og jeg håber vi ses til næste år... også til dem jeg ikke kender. Nu har Fru Friis jo allerede "dømt" Bloggtræf Grundlovsdag i Geografisk have til næste år... så der ses vi sikkert:)  
12 kommentarer:

 1. Jeg forestiller mig at du har rigtig meget at foretage dig i haven - jeg ar forlængst stoppet havearbejdet og begynder først til marts-april igen. Jeg klipper ingen stauder ned før da fordi det beskytter sarte småplanter og fordi jeg synes at det er smukt og IKKE mindst har jeg jo en overskuelig mængde havearbejde, skal ikke leve af det som du skal:)
  Jeg er vild med din juleopstilling med slæden det er så hyggeligt.
  Rigtig god jul fra Lisbeth.

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth:) Tak for kommentaren:) selv syntes jeg nu også det kan være flot, hvis stauderne bliver stående, især hvis vi får rimfrost eller lidt sne.... for mig er det et spørgsmål, hvor travlt... eller hvor "ødelagt" jeg skal være om foråret:) derfor vælger jeg at klippe ned nu:)

  SvarSlet
 3. Hvor ser der hyggeligt ud i din have. Rigtig god jul til dig og dine.

  SvarSlet
 4. Hvor er Julerosen dejlig og sikke en fin vinterdekoration med kælken.
  Glædelig jul til dig også og dejligt at blive en del af haveblog-fælleskabet her i 2011.
  Kh Helle

  SvarSlet
 5. Glædelig Jul - og tak for mange blomster-tip i 2011. Håber vi ses på bloggen i 2012.

  SvarSlet
 6. Også en rigtig glædelig jul til dig og dine :-)
  God idé at minde folk om at dække hvis det bliver meget koldt. Jeg bruger altid juletræet til det, og arver som regel mindt et mere, så jeg har nok til at putte alle planterne :-)
  Hvor er det en hyggelig opstilling med kælken og en smuk julerose. Mine er slet ikke oppe endnu.

  SvarSlet
 7. Det samme til dig og din familie Anne Gine. Og tak fordi du satte navn på 'Plettet Tvetand' den købte jeg på plantemarked i efteråret og plantede under et æbletræ. Jeg vidste ikke hvad det var for en 'FIDUS' men jeg er vild begejstret for den, for den breder sig så fin og blomstre også stadig hos mig :O)

  SvarSlet
 8. Jeg er vild med dit julehygge med kælken og det hele :)
  Jeg har selv en kælk magen til. Det er min egen gamle kælk som jeg brugte sidst i 70erne :) Da mine to børn var små brugte de den også, men nu står den bare på loftet og samler støv... efter at ha set dit billede, ved jeg nu at den ikke længere bare skal stå der... den skal da frem og julehyggepynte... :)

  SvarSlet
 9. Ja, det er en rigtig god ide at vinterdække :) For frosten undgår vi nok ikke helt.

  Fin julebillede med kælken.

  God jul til dig også, det har også for mig været dejligt at følge med hos dig. Vi ses sikkert til næste år:)

  Ulla

  SvarSlet
 10. Härliga bilder!
  Du har en fin pyntad kälke.

  Önskar dig en riktig God Jul och Gott Nytt Odlingsår!

  SvarSlet
 11. Tak for jeres kommentar. Og ja Møllebakkehaven, bare frem med kælken, der er mange muligheder for at julepynte den:) God 4. Advent. Anne Gine

  SvarSlet
 12. hej Anne Gine
  du og din familie ønskes en rigtig glædelig jul og godt nytår

  SvarSlet