torsdag den 10. november 2011

Det blomstre endnu - Juleblomst nr. 1

Sådan en kedelig torsdag... hvad skal man dog få tiden til at gå med? hhhmmmm! Jeg tror jeg holder en FRIDAG... og pludselig er det hele meget sjovere... solen skinner... fuglene synger.... jeg har fået klippet stauder ned (er ikke færdig endnu), om lidt skal jeg ud og så flere stauder, fik taget et par havebilleder... Julerosen er begyndt at blomstre:) jeg er vild med julerose både ude og inde... den er min juleplante nr. 1. hvad er din juleplante nr.1 ?.
Da jeg jo har fri hver fredag... vil jeg hermed ønske jer ALLE en rigtig god weekend:):)

JuleroseHornviol i drivhus

Hornviol i drivhus

gl. skøjter og lygte

Chocolate cosmos - Vinter opbevarer I jeres? og hvordan?

Gyldenlak

Så er vi klar til næste sommer med SOL... måske vi bare skal lægge dem væk for vinteren:)

Aster og kvæsurt

Frø af Ligularia

Hvid lupin

Blomster "pind"


Frø af rose

Phaeum

Storkenæb

Hmm!

Kan ikke leven uden friske blomster:)Endnu engang god weekend:)

16 kommentarer:

 1. Over årene har det været Amaryllis jeg falder for i butikkerne. Lige nu vil jeg have hvide - op mod jul skal de være røde og så hvide igen i januar. de afblomstrede løg får en af mine veninder til at eksperimentere om hun kan få dem i blomst igen.
  Jeg har ikke haft juleroser indendørs - hvor længe holder de sig blomstrende indenfor ?

  SvarSlet
 2. Jeg har heller aldrig prøvet at have julerosen indendørs, men måske skal det prøves.

  Hvad angår chokoladecosmos prøvede jeg sidste år at overvintre dem sammen med dahliaknoldene, men den kom aldrig rigtig igang gav kun et lille forkølet skud. I år vil jeg så istedet prøve at lade den stå i jorden og sætte hele potten til vinteropbevaring. Så må vi se hvad der sker ved det...

  Dejlige billeder du viser :o)

  SvarSlet
 3. Min juleplante nr. 1 er altså den helt klassiske Julestjerne og det skyldes ikke så meget planten - men mere fordi at sådan en stor en, fik jeg altid af min kære svigerfar, hvert år til jul.
  Desværre mistede vi ham i nov. 09.
  Julestjernen minder om ham :o)

  De roser i den lille vase er da bare helt rigtige, sikke en lækker støvet gammelrosa farve, ved du hvad den hedder?

  Kh Helle

  SvarSlet
 4. Hyancinter !!!! Elsker dem og køber mig fattig i dem fra nu af og til jul.

  Amarylis er nu heller ikke dårlig, men jeg har mit første eksemplar i år. Et kæmpestort løg, som jeg købte i Holland for en månedstid siden.

  Og TUSIND TAK for kuverten med frøene af akelejefrøstjerne. Jeg skal gøre mit allerbedste :)

  Ulla

  SvarSlet
 5. Til Berit - jeg har kun haft buketter med juleroser og de hold knap 14 dage... i år skal jeg prøve med juleroser i potter... men tror ikke de kan li' varmen:)
  Fru Friis... tror ikke cosmos tåler kulde.. mine er altid døde... men tror jeg vil sætte den sidste potte ind i kælderen og ser om den overlever:)
  Hej Helle.. jeg ved desværre ikke hvad rosen hedder... men måske billedet snyder lidt... for den er faktisk mere lyselilla... skøn farve:)
  Frk. Anemone... ja jeg køber også løg hvert år.. men smider dem altid ud.... kan ikke få dem igang igen. Og velbekommen med frøene... du kan så dem ude nu eller til foråret

  SvarSlet
 6. SÅ masse vakkert på bildene dine..kunne virkelig ønske meg hage smakkfull av blomster <3

  Takk for dine alltid like koselige kommentarer, herlig helg ønskes deg og dine :)

  SvarSlet
 7. Jeg takker også for frøene. Jeg håber jeg kan få dem til at spire.
  Jeg har læst at chokoladecosmos sagtens kan overvintre i potten, blot jorden er helt tør. Jeg har for 3 uger siden sat min ind i væksthuset og er holdt op med at vande den. Håber det lykkes.

  SvarSlet
 8. Tusind Tak - for lille frøbrev. Gæt hvem der storsmilede hele vejen op af trappen - det er de små glæder... :o)

  SvarSlet
 9. Smukke billeder.
  Du "siger noget" Julerose.. Jeg må ud og kigge efter om mine juleroser skulle have enten knopper eller blomster. De står godt gemt inde i et af mine staudebede i baghaven.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 10. Tusinde tak for frø - stort smil, som Berit :)

  Jeg elsker Amarylis og det er faktisk lykkedes for mig at få en fra sidste år til at genblomstre. Eller den blomstrer ikke endnu, men har en knop på 10 cm, som er blomst og ikke bare blade. Løget er købt sidste år i Holland, jeg har aldrig lykkedes før. Så jeg jubler - men fortryder at jeg lige ville se det an, før jeg købte flere :)

  SvarSlet
 11. Hvor er det nogle fine stemningsbilleder du viser :) Jeg har aldrig ejet en Amarylis - men i år skal det være

  SvarSlet
 12. Jeg er også til Amarylis, jeg har to i gang lige nu. Købt i superbrugsen for 20 kr. pr stk. Det var overkommeligt synes jeg. Mine er lyserøde. Jeg gemmer løgene hvert år, året efter får de kun grønne blade :-(
  Chokoladekosmos har det endnu ikke lykkedes mig at overvintre, men jeg er stædig, så jeg prøver igen.

  SvarSlet
 13. Å, så mange vakre planter du har!! Det begynner å synge på siste verset her hos meg, men så har jeg heller ikke så grønne fingre...Elsker hagen likevel og gjør det beste jeg kan =)

  SvarSlet
 14. Jeg elsker også juleroser, men mest i haven. Inde er jeg vild med hyacinther og tazzetter. Jeg elsker duftende blomster, kan du nok høre.
  Jeg overvinter min chokolade cosmos i den krukke med jord, som den har groet i om sommeren. Jeg lader dem få et snerp af frost og visne ned. Så klipper jeg den helt ned og ind i det opvarmede drivhus. Den får ikke vand før hen i marts-april. Jeg har haft den i 4-5 år nu, måske mere, og den er rigtig stor.

  SvarSlet
 15. Vakre blomster og herlige hatter! Flotte bilder du viser ;-)

  Ha en riktig god helg!

  SvarSlet
 16. Så vakre bilder! :)
  Hyacinter er et must nå når det går mot jul
  - jo flere jo bedre :)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlet