onsdag den 22. februar 2012

Staude frø såning (inde)

Så fik jeg sået diverse staudefrø inde med tilskudslys. De fleste staudefrø så jeg ude efteråret/vinter, og har lige sået nogle ude, så de lige kan nå at få en kuldeperiode.
Men de her frø er altså sået inde med plantelys, så snart de spire skal lyset være tændt 16 timer i døgnet, for ikke at få ranglede planter:)
Jeg har bl.a sået sort svalerod, ridderspore, primula, skovjordbær, aftenstjerne, læge-stokrose, læge-baldrian, klokkeblomst, silkeplante, rypelyng, jasione, palmelilje, viola, charephyllum m.m.
Jeg er også i gang med et "forsøg" med træpæonfrø.... men det vender jeg tilbage med, hvis det lykkes:)


Ja kønt er det ikke, men det skal nok blive godt:)

18 kommentarer:

 1. Du er dælme så ihærdig Anne Gine, men hvor er det spændende at følge med i. :o)

  SvarSlet
 2. Grimt er det nu heller ikke, og det ser i hvert fald tjekket ud ;-)
  Det bliver spændende at følge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ina:) jeg bruger mit "arbejdsværelse" til at så stauder i, så jeg ikke har det i hele huset:)

   Slet
 3. Det ser rigtig spændende ud Anne Gine og spændende frø du har sået. Jeg glæder mig til at følge med i udviklingen.

  Hvor mange frø har du i hver potte?

  Kh. Anne-Mette

  P.s. Man skal taste de der kodeord ind når man kommentere, men det kan jo være at du gerne vil have det sådan. Jeg prøver igen, for mit 1. forsøg duede ikke, det er ikke nemt at læse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Mette
   Jeg var ikke klar over at der var kommet de 2 kodeord på min blog, nogen der ved hvordan de fjernes, for det er for træls, det er jo ikke til at læse:(

   Slet
  2. Jeg har ikke lige "tal" på hvor mange frø jeg sår i hver potte, det kommer også lidt an på hvor store de er, men det er vigtigt ikke at så alt for mange i hver potte, da frøene jo udvider sig når de får vand:)

   Slet
 4. Hej. Det ser bare rigtig godt og spændende ud. Jeg læste med stor interesse hvilke stauder, du havde sået. Jeg har også sået staudefrø i efteråret og de har stået hele vinteren ude i vores uopvarmede drivhus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det bliver også spændende, det plejer at gå fint med denne så metode:)

   Slet
 5. Hvor det glæder mig,at du er i gang med træpæomfrø, Anne Gine, for det er min yndlingsplante over alle planter - selv over roser!
  Jeg har otte 16 år gamle planter, og de har blomstret overdådigt allesammen i alle de år undtagen sidste år, hvor det var lidt mere spartsomt med det. Måske fordi jeg har taget for mange frø igennem årene og måske også gødet for lidt. Selv om de ikke skal have ret meget og ret ofte.
  Men det er så tilfredsstillende at 'fremstille' nye planter selv. Man tager bare frø, straks de modner, og mens de endnu er fedtede og putter dem i noget jord fx i en flamingokasse og glemmer den vinteren over et sted ude i haven.. Det følgende forår er de fleste spiret og kan plantes over i hver sin lille potte. Men hvilken farve man får, når de efter en del år beslutter sig til at blomstre, er ikke til at vide, for jeg har både sortrøde, hidsigt pinkfarvede, rosa og hvide, og bierne besøger flittigt dem alle.
  Miine ældste frøplanter bliver fem år i år, og jeg er spændt på, om det så endelig bliver til sommer, at spændingen skal udløses. Måske får de allesammen hidsigt pink blomster? Jeg har en lurende anelse om, at den farve er mere livskraftig end de andre!
  Fortalte jeg, at de alle er Ganzu hybrider, og at de dufter himmelsk?
  Happy Peony Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jytte.
   jeg har sået alm. pæoner mange gange, men det er første år jeg sår træpæoner:) så det er jeg spændt på. Din manglende blomstring tror jeg ikke har noget med frøhøst og gødning af gøre, mig bekendt skal træpæoner ikke gødes specielt meget:) Bliver spændende at høre om din frøplante blomstre i år.... det med pæonfrø kræver tålmodighed:)Anne Gine

   Slet
 6. Hvor sjovt, at du starter din liste med sort svalerod. Den har jeg også overvejet at så eller købe i år. Hvor har du købt frøene?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej marie.
   jeg har købt frø hos Albinus, for et par år siden, så dem jeg har sået nu er af egen høst. tror desværre ikke Albinus har dem mere, kan ikke se dem hos hende:) De er også super søde, de små sortbrune slyng planter:) Anne Gine

   Slet
 7. Hej Anne Gine
  Sikke en masse spændende planter, du har sået.

  http://irishaven.blogspot.com/2012/02/ny-blog-med-blog-hjlp.html
  Prøv at kigge her på Irishaven, Berit giver en masse gode råd om alt muligt bloggeri. Der står også, hvordan du slår koden fra.

  SvarSlet
 8. Hej Anne Gine
  Det ser spændende ud, og hvor har du mange forskellige.

  SvarSlet
 9. Jeg synes nu heller ikke at det er grimt, og det er ihvertfald rigtigt hyggeligt :-)
  Jeg har vænnet mig til at sige til mig selv, at hvis noget har et godt formål, så er det ok at det er mindre pænt. Og det må man sige med alle de skønne ting du har sået :-)

  SvarSlet
 10. Det ser så bekendt ud ;o) Der er snart ikke en ledig plads noget sted i vores hus i marts og april, men alle i husstanden er ved at vænne sig til, at sådan er det bare!
  Ha' en god dag Anne Gine.
  Kh Marlene

  SvarSlet
 11. Wow - hvor ser det godt ud Anne Gine. Det bliver spændende at følge :-)

  Tak for info om Planteland i Hillerød.

  Kh

  Gitte

  SvarSlet